Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2007

Παράνομες συμβάσεις μεταξύ ΕΑΚΝ Αγ.Κοσμά και Ιδιωτικών Εταιριών στην παραλιακή ζώνη του Δήμου Ελληνικού.

ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

ΕΡΩΤΗΣΗ – ΑΚΕ

Προς τον κ. Υπουργό Πολιτισμού

ΘΕΜΑ: Παράνομες συμβάσεις μεταξύ ΕΑΚΝ Αγ.Κοσμά και Ιδιωτικών Εταιριών στην παραλιακή ζώνη του Δήμου Ελληνικού.

Όπως έχει επανειλημμένα αναφερθεί, το ΕΑΚΝ Αγ. Κοσμά έχει εκμισθώσει χώρους της παραλιακής ζώνης του Ελληνικού σε ιδιωτικές εταιρίες που αναπτύσσουν δραστηριότητες ασύμβατες με τις επιτρεπόμενες στην περιοχή.

Οι σχετικές συμβάσεις εκμίσθωσης έχουν καταγγελθεί ως παράνομες, πράγμα που προκύπτει και από τις απαντήσεις του Υπουργείου Οικονομικών που είναι ιδιοκτήτης της παραπάνω έκτασης σε ανάλογες ερωτήσεις μας.

Απαντώντας στα αιτήματα του Δήμου Ελληνικού και φορέων που ζητούν ακύρωση των συμβάσεων με τις οποίες παραχωρήθηκε η περιοχή στις εταιρίες που την εκμεταλλεύονται και παραχώρηση της έκτασης στο Δήμο Ελληνικού για δημιουργία όρων ελεύθερης πρόσβασης των πολιτών στη θάλασσα, ο προηγούμενος υφυπουργός Αθλητισμού είχε κατά δήλωσή του παραπέμψει στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους προς εξέταση τις συμβάσεις αυτές.

Στο διάστημα του καλοκαιριού ο Δήμος Ελληνικού, διαχειρίστηκε με επιτυχία την ελεύθερη πρόσβαση στην ακτή, προσφέροντας σε όλους τους πολίτες συνθήκες ασφαλούς και οργανωμένης πλαζ χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Όμως, η εκκρεμότητα που υπάρχει ως προς τις συμβάσεις εκμίσθωσης αποθράσυνε εκείνους που εκμεταλλεύονταν το χώρο, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν τα γνωστά σοβαρά επεισόδια το πρώτο 10ήμερο του Αυγούστου.

Κατόπιν των ανωτέρω,

ερωτάται ο κ. Υπουργός.

Τι μέτρα θα λάβει ώστε να ακυρωθούν άμεσα οι παράνομες συμβάσεις με τις οποίες εκχωρήθηκε από το ΕΑΚΝ Αγ. Κοσμά τμήμα της παραλιακής ζώνης του Ελληνικού σε ιδιωτικές εταιρίες και να παραχωρηθεί ο χώρος στο Δήμο Ελληνικού για να διαμορφωθεί σε χώρο ελεύθερης πρόσβασης στη θάλασσα για τους πολίτες;

Επίσης ζητείται η κατάθεση των σχετικών πορισμάτων του Νομικού Συμβουλίου του κράτους.

Αθήνα, 19/10/2007 Οι ερωτώντες βουλευτές

Γιάννης Δραγασάκης

Γρηγόρης Ψαριανός